JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Turkey >> Haberler >> Avrupa Birliği Ülkelerine Kuru Meyve İhracatında Kritik Kalite Parametreleri

"Avrupa Birliği Ülkelerine Kuru Meyve İhracatında Kritik Kalite Parametreleri " Semineri 28.03.2018, İzmir

Sidebar Image

Çekirdeksiz Kuru Üzüm, Kuru İncir, Kuru Kayısı ve Fındık üretimi ve ihracatı ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Nitekim ülkemiz kuru meyve ihracatından yılda ortalama 1,3 Milyar dolar döviz sağlamaktadır.

Dünyada her alanda olduğu gibi kuru meyve pazarında da rekabet giderek keskinleşmekte ve kalite ve fiyat bağlamının önemi her geçen gün artmaktadır. Türkiye’ nin kuru meyve ihracatında Avrupa Birliği ülkeleri % 60’ın üzerinde bir pay almaktadır. İhracat pazarlarında fiyat rekabeti yanında, kalite ve kalite parametreleri dikkat edilmesi gerekli konuların başında gelmektedir. En önemli pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ettiğimiz ürünlerin beklenen kaliteyi yakalayabilmesi için tarımsal üretim aşamasının yanında, işleme, depolama ve ambalajlama aşamalarında da belli koşulların amaca uygun olarak sağlanması  büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede, EUROFINS Türkiye olarak, 28 Mart 2018 Çarşamba Günü “Avrupa Birliği Ülkelerine Kuru Meyve İhracatında Kritik Kalite Parametreleri” konulu bir seminer organize ediyoruz. Bu seminerde uzmanlarımız tarafından, ülkemizden ihraç edilen kuru meyve ürünlerinin Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer alıcı pazarlarda karşılaştığı kalite sorunları işlenecek ve ihracatçılarımıza gereken kalite şartlarına ilişkin  bilgiler sunacağız. Seminer Programımıza bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sizleri de seminerimizde görmekten memnuniyet duyacağız. 

Saygılarımızla, 

Prof. Dr. Mehmet Pala

EUROFİNS Türkiye

Yönetim Kurulu Başkanı                                                        

 

Tarih   : 28 Mart 2018, Saat 9:30- 13:00 

Yer     : Ege İhracatçılar Birliği

            Konferans Salonu (7.Kat)

            Konak Mahallesi, Atatürk Cad. No: 382

            Alsancak / İZMİR

Not     : Seminerde simultane çeviri yapılacaktır.     

Katılım için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.