JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Gida Analizleri >> Gıda Analiz Grupları >> Otantisite Analizleri ( Authenticity )

Orjinallik Testleri (Authenticity)

Sidebar Image

2013 yılında at eti skandalı ortaya çıktığından beri, gıdaların orjinalliği ve gıda tağşişi, üreticiler ve tüketiciler açısından  kritik önem taşımaya başladı.

Eurofins olarak, gıda ve yem orjinalliği testlerinde dünya lideriyiz.

Inovatif yöntemler kullanarak gıda testlerinde DNA bazlı analitik teknolojileri ile müşterilerimizin ürünlerinin güvenliğini ve orjinalliğini geliştirmek için öncülük ediyoruz. 

Eurofins olarak, SNIF-NMR teknolojisi ve ilgili orjinallik test yöntemlerinin patentlerine sahibiz. 

İlgili ürünler

Meyve suyu ve ilgili ürünler: şeker, su, gıda boyaları, aroma veya diğer bildirilmemiş katkı ilaveleri, meyve oranı tespiti ve coğrafik orjin kontrolü.

Şarap: şeker, seyreltme veya gliserol ekleme, ürünleri köpüklemedeki süreç, izotopik profil uygunluğunun tespiti ve coğrafik  orjin kontrolü.

Alkollu içecekler - bira: alkolün botanik koken kontrolü, su, tatlı ve tatlandırıcı (mevcut düzenlemeler ve / veya ürün özelliklerine göre) ilavesi tespiti;

Bal, akçaağaç şurubu, agave şurubu: şeker ilavesi veya diğer bildirilmemiş katkı maddelerinin algılanması ve coğrafik menşeikontrolü

Aromalar: bir tadın doğal olarak X'den olup olmadıgının kontrolü (vanilya, Anason tohumu, acı badem, tarçın, linalol, vb) doğallık veya sentetiklik kontrolü.

kahve, çay, baharat ve bitkisel özler: Karşılaştırmalar örn; Arabica-Robusta ve kahve-hindiba v.s. / Çayda, kahvede ve guarana içeren içeceklerde doğal ve sentetik kaynaklar arama / coğrafi menşei kontrolü

et ürünleri: hayvan türlerinin kontrolü

balık: hayvan türlerinin ve kökeninin kontrolü  (vahşi çiftlik hayvanları)

süt ürünleri: kullanılan yem türlerinin kontrolü (çimen veya mısır silajı gibi) sulandırma tespiti, aroma kontrolü (örn; meyve, vanilya v.s.); coğrafik orjin kontrolü

huhubat:  Çeşit Tayini; coğrafik menşei kontrolü

basmatı pirinci: pirinçteki basmati oranının tespiti