JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Gıda Analiz Grupları >> Kimyasal Analizler >> Biyojen Amin Analizleri

Biyojen Amin Analizleri

Sidebar Image

Biyojenik aminler balık, et, şarap, peynir veya diğer fermente edilmiş gıda ürünleri gibi çeşitli ürünlerde bulunabilirler. Biyojenik aminler, serbest amino asitlerin dekarboksilasyonu tarafından yem ve gıdada üretilirler. Bu dekarboksilasyon, bakteriyel amino asit dekarboksilasyonu ile katalize olurlar.

İnsanlar için, küçük miktarlarda alınan biyojenik aminler zararsızdır. Yüksek miktarda maruz kalındığında ise şiddetli zehirlenmeye sebebiyet verir. 

Eurofins'de Vitamin ve Amino Asit Yetkinlik Merkezinin yem ve gıda numuneleri analizindeki engin tecrübesi ve son derece modern teknoloji ile donatılmış laboratuvarı ve yıllar içerisinde biyojenik aminlerin analizi konusunda önemli yeterlilik kazanan kalifiye personeli vardır. 

Biyojenik Amin Testlerinde aşağıdaki belirlemeleri sunmaktadır.

  • Tyramine
  • Putrescine
  • Kadaverin
  • Histamin
  • Feniletilamin
  • Triptamin
  • Spermidin
  • Spermin

Sorularınız ve/veya belirli bir matrise göre amin testi talepleriniz için lütfen bizimle irtibata geçiniz.