JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Turkey >> Haberler >> Et Ürünlerinde Authenticity

Et Ürünlerinde Authenticity

Sidebar Image

İngilitere ve İrlanda'da ortaya çıkan ve son günlerde basında önemli yer tutan, etlere at-domuz eti karıştırılması şu anda bir çok ülkede gündem konusudur. Avrupa Birliği komisyonu konu ile ilgili olarak AB çapında bir kontrol programı başlatmıştır. Bu kontrollerde, işlenmiş sığır ürünlerinde yabancı DNA aranması ve at hastalıklarının iyileştirilmeside kullanılan 'phenylbutazone("bute")' kalıntısı arama tesleri yapılmaktadır. Phenylbutazone ile tedavi edilmiş atların, gıda zincirine katılmasına kesinlikle izin verilmemektedir.

Eurofins 10 yıldan fazla bir süredir et ürünlerinin güvenilirliği ve doğruluğunu sağlamak için yenilikçi DNA bazlı analitik methodlar geliştirmekte ve bu teknolojiye öncülük etmektedir.

Daha fazla bilgi için basın açıklamalarımız (İngilizce)

Eurofins et tür tayin testleri:

  • Semi-quantitative DNA türleri testleri (Real-time PCR ve DNA sequencing)
  • Quantitative DNA türleri testleri (Real-time PCR ve DNA sequencing)
  • ELISA Tarama Testleri - Her matriks için uygun olmayabilir

Phenybutazone tespiti hasas olarak Tandem-LC-MS ekipmanı ile yapılmaktadır. Bu kalıntı Eurofins'in Veteriner İlaç Kalıntıları Yetkinlik Merkezi'nde yaptığı bir çok kalıntı testinden sadece biridir.

Eurofins ISO 17025 akreditasyonuna sahip olarak at eti ve phenybutazone da dahil olmak üzere tüm DNA tayinleri ve olası diğer tüm et tür testlerini yapabilen tek uluslararası laboratuvar zinciridir.

Eurofins Moleküler Biyoloji birimi, balık eti üzerinde de tür tayinleri konusunda da geniş çapta hizmet vermektedir.